Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek'teki Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası başladı

Erdek

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Kulüplerarası Zıpkınla Balık avı Türkiye finallerinin açılış seromonisi Erdek'te yapıldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Kulüplerarası Zıpkınla Balık avı Türkiye finallerinin açılış seromonisi  Erdek’te yapıldı.
Şampiyonaya katılacak 15 kulübün 64 sporcusu, hakemler ve yöneticilerden oluşan kortej, Kaymakam İsmail Kaygısız ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Ay’ına katılımıyla, öğretmen evinden Cumhuriyet alanına dek Bandırma Belediye bandosu eşliğinde yürüdü. Şehirler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kaymakam Kaygısız ve Türkiye Sualtı Federasyonu as başkanı Şahin Özen, Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Ardından konuşan kaymakam Kaygısız, bu yarışmanın Erdek ‘te yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken şunları söyledi: ‘’Bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluyuz , Narı-İlhanlar mahallesi arasında, 15 takımın katılımıyla gerçek leşecek, yarışmaya 64 sporcu, 30 hakem, ve federasyon görevlisi olmak üzere yaklaşık 120 kişi katılacaktır. Doğaya en uygun sporların başında zıpkınla balık avı gelmektedir. Çünkü bu spor dalında sporcular, denizde tüple değil nefesle dalmaktadırlar. Yarışma gece değil-gündüz yapılmaktadır. Yarışmada alınan balıkların santimetresine bile dikkat edilmektedir. Bu yarışmada ilk sekize girecek sporcular, önümüzdeki aylarda Peru’da yapılacak. Uluslar arası zıpkınla balık avı şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Milli takımda yer alacaklardır. Ayrıca Milli takımızın hazırlık kampı da muhtemelen Erdek’te olacaktır. Yarın yarışmaya katılacak tüm sporculara fair play çerçevesinde başarılar dilerim.’’
Haber : Önder balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı